Perunamuusi ruskistetulla voilla ja yrteillä
Trendikäs ruskistettu voi vie valmiin perunamuusin uudelle tasolle pienellä vaivalla. Ruskistetun voin paahteinen maku sopii paremmin kuin hyvin perunan kaveriksi. Tuoreet yrtit tuovat muusiin lisämakua, mutta ne voi halutessaan jättää ohjeesta pois.
Valmistusohje 4–6 hengelle
Valmistusaika n. 10 minuuttia.
2 pss Oikia Perunamuusia75 g voita
1/4 ruukkua timjamia tai valitsemaasi yrttiä
Aloita ruskistamalla voi. Keitä voita kattilassa liedellä välillä sekoitellen, kunnes voi on rusehtavaa. Ruskistettu voi on valmista, kun kattilasta leijailee paahtunut tuoksu ja väri muistuttaa meripihkaa. Kaada valmis voi toiseen astiaan odottamaan.
Kuumenna perunamuusi mikroaaltouunissa mikron kestävässä astiassa. Silppua timjami pieneksi terävällä veitsellä tai saksilla. Timjamin varsien kovemmat osat kannattaa jättää käyttämättä. Yhdistä perunamuusi, ruskistettu voi ja yrtit. Voit halutessasi notkistaa muusia tilkalla maitoa tai kermaa. Hienostunut perunamuusi on valmis!
Valmiin muusin kanssa sopii hyvin yhteen esimerkiksi karjalanpaisti tai juustomestarin lohi. Valmiit uunikasvikset täydentävät aterian.
Kurkkaa myös, miten valmistuu juhlava lohikeitto tai helppo fetapasta!