Erityisruokavaliot

Maistuvaa kotiruokaa myös erityisruokavaliota noudattaville

Noudatetaanko teillä erityisruokavaliota? Se ei tarkoita sitä, etteikö pääsisi nauttimaan valmiiksi kokatusta kotiruoasta. Lue lisää ja tutustu valikoimaamme!

Oikia Ruoalla on laaja valikoima gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia kotiruokia. Kaikki ruokamme ovat laktoosittomia ja suurin osa ruoista sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville. Asiakkaidemme toiveesta olemme nyt myös eritelleet sipulittomat ruoat omaan kategoriaan, jolloin ne on helpompi löytää.

Löydät verkkokaupastamme helposti eri ruokavalioille sopivat vaihtoehdot omista kategorioistaan ja voit myös suodattaa hakutuloksia ruokavalion mukaan. Kaikkien ruokien tarkat ainesosaluettelot ja ravintotiedot löytyvät verkkokaupasta tuotteen omalta sivulta ja ne on painettu myös tuotepakkauksiin.

Näin varmistamme ruoan turvallisuuden valmistuksessa

Oikia Ruoan kotiruoat valmistetaan Pyhännällä sisaryrityksemme Feelia Oy:n tuotantotiloissa. Ruokien valmistuksessa huolehditaan allergeeneista erinomaisen hyvin aina tuotannon suunnittelusta raaka-aineiden säilytykseen.

Koska raaka-aineet säilytetään omilla merkityillä paikoillaan, riskikontaminaatiota raaka-aineiden välillä ei pääse syntymään. Allergeenit on myös merkitty tuotantokortteihin, ja allergeenia sisältävien työvaiheiden jälkeen tehdään allergeenipesut, jossa koneet ja laitteet puretaan desinfioivaa vaahtopesua varten.

Allergeenijäämien mahdollisuutta seurataan pikatesteillä, mikä tarkoittaa, että allergeenijäämien määrää mitataan pinnoilta, koneista, laitteista ja tuotteista. Näin varmistetaan, ettei esimerkiksi gluteenittomaan ruokaan päädy gluteenia sisältäviä viljoja tai maidottomiin ruokiin maitoproteiinia. 

Valitse suosikkisi Oikia Ruoan laajasta valikoimasta

Kiusaukset, keitot, kastikkeet, lisukkeet ja muut kunnon kotiruoat - jotta voisit käyttää aikaasi oikiasti tärkeille asioille: perheelle, ystäville, harrastuksille.