Pakkaukset

Ruokamme ei pukeudu pikamuotiin.

Oikia ruoka on pakattu vahvaan vakuumipussiin. Tuttavallisemmin Lötykkään. Lötykkä ei välttämättä silmiä hivele, mutta se tulee kotiin hyvissä aikeissa. Vakuumissa ruoka säilyy pitkään, mikä on omiaan vähentämään ruokahävikkiä. Kartonkikääreiden ja rasioiden pois jättäminen taas säästää tilaa niin kodin jääkaapissa kuin kuljetuksessakin. Eikä turhaa roskaa synny.

Lötykän voi kierrättää muun muovin kanssa.

Ruokapakkausten koot

Pakkauskokomme ovat tarkoin harkittuja, sillä tämä auttaa vähentämään ruokahävikkiä, mikä on meille sydämen asia. Pakkauskoot vaihtelevat tuotteittain, mutta useimmissa tuotteissa on valittavana pienempi 600 g pakkaus sekä suurempi 2,5 kg tai 3 kg pakkaus. Saatavilla olevat pakkauskoot näet verkkokaupasta kunkin tuotteen kohdalta "Lisää koriin" -painikkeen yläpuolelta.

Ruokapakkausten materiaali ja kierrättäminen

Oikia Ruoat on pakattu erittäin tiiviisti ja tulet yllättymään, kuinka hyvin ruoat mahtuvat jääkaappiisi. Pakkausmateriaalina on kierrätettävä elintarvikemuovi. Muovin käyttö elintarvikkeiden pakkaamisessa on perusteltua - se on kestävää, tiivistä, turvallista sekä välttämätöntä säilyvyyden kannalta. Kannustamme lajittelemaan tyhjät ruokapakkaukset muovinkeräykseen. Etiketti on liimattuna ruokapakkaukseen, eikä näin synny turhaa jätettä esimerkiksi pahvikääreestä.

Kuljetuspakkaukset

Toimitamme Oikia Ruokia kaikkialle Manner-Suomeen. Toimitustapa määräytyy postinumeron perusteella ja tilaukset toimitetaan joko Kylmäkuljetuksena tai Postin kuljetuksena. Tuotteet pakataan toimitustavan mukaisesti joko pahvilaatikkoon tai styrox-laatikkoon.

* Kylmäkuljetus: Kuljetusauton kuormatila on viileä ja tuotteet on pakattu pahvilaatikkoon.
* Postin toimitus: Tuotteet on pakattu styrox-laatikkoon ja laatikossa on ruokapakkausten lisäksi jäägeelipusseja.

Mikäli tilauksesi saapuu Postin toimittamassa Styrox-pakkauksessa, pakkausta ei tarvitse palauttaa. Voit käyttää sitä kylmälaukkuna tai hävittää sen muovinkeräyksen mukana tai sekajätteessä. Useat styrox-laatikot ovat myös löytäneet uuden elämän sosiaalisen median kierrätysryhmien kautta. Styrox-pakkauksen mukana tulevat jäägeelit voi käyttää omalla vastuulla kylmäkallejen tapaan uudelleen. Mikäli haluat hävittää jäägeelit, voit tyhjentää pakkauksen sisällön turvallisesti viemäriin tai kompostoida. Tyhjän jäägeelipakkauksen voit laittaa muovinkeräykseen.

Valitse suosikkisi Oikia Ruoan laajasta valikoimasta

Kiusaukset, keitot, kastikkeet, lisukkeet ja muut kunnon kotiruoat - jotta voisit käyttää aikaasi oikiasti tärkeille asioille: perheelle, ystäville, harrastuksille.