Helppo tonnikalapastavuoka oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Helppo tonnikalapastavuoka välimerelliseen tyyliin

Perinteistä tonnikalapastavuokaa voi helposti muokata välimerelliseen makumaailmaan sopivaksi lisäämällä mukaan oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Juuston ystävät voivat muokata reseptiä edelleen lisäämällä mukaan myös fetajuustoa. Omien makumieltymysten mukaan oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien määrää voi vaihdella.

Helppo tonnikalapastavuoka on myös oivallista hävikkiruokaa, sillä jääkaapin perukoilta voi löytyä jo valmiiksi ohjeeseen tarvittavia raaka-aineita. Lisäksi laatikkoon voi upottaa vihannesten jämät ja päälle raastaa juustonkannikan.

Valmistusohje 4–6 hengelle

Valmistusaika n. 5 minuuttia.

2 x 600 g tonnikalapastavuokaa
1 prk ruoka- tai kaurakermaa
1/2 prk oliiveja (n. 100 g)
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 100 g)
(100 g fetajuustoa murusteltuna)

    Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Voitele uunivuoka ja sekoita vuoassa tonnikalapastavuoka, kerma, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit sekä halutessasi fetajuusto. Paista kiertoilmalla uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, ja helppo tonnikalapastavuoka on valmis!


    Jos haluat kokata lisää helppoja pastaruokia, katso myös miten tehdään helppo lihapullapasta tai tuunataan maistuva kasvis- tai jauhelihalasagnette.