Gratinoitu lasagnette uunitomaateilla
Oikia ruoan jauheliha- tai kasvislasagnetesta saa ekstrarapeaa, kun pinnan kuorruttaa juustoraasteella. Kätevä lisuke ruoalle syntyy, kun vuoan päälle laittaa kirsikkatomaatteja uuniin paahtumaan. Lasagneten päälle voi valmiin raasteen sijaan käyttää myös erilaisten juustojen jämät, jolloin hävikkiin menevät raaka-aineet saa kätevästi hyödynnettyä.
Valmistusohje 4–6 hengelle
Valmistusaika 5 minuuttia.
2 pss 1200 g kasvis- tai jauhelihalasagnette250–500 g kirsikkatomaatteja
150 g juustoraastetta
öljyä
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Tyhjennä lasagnettepussit voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta ja ripottele päälle juustoraaste. Huuhtele tomaatit, asettele ne lasagneten päälle ja voitele pullasudin avulla rypsi- tai oliiviöljyllä.
Paista lasagnettea uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Voit viimeistellä tomaateille hyvän paistopinnan käyttämällä lopuksi grillivastusta päällä muutaman minuutin ajan.
Katso myös, miten valmistuu broileri-pastavuoka kolmella tavalla tai miten tuunaat linssikeitosta vegaanisen linssipastan.