Ruokalista, viikko 44
Kurpitsakausi ja Halloween ovat pian täällä! Iltojen pimetessä on ihanaa kerääntyä pöydän ääreen jnauttimaan lämpimistä, mausteisista mauista ja herkullisista juureksista. Viikon 44 ruokalistan on täynnä helppoja ja nopeita reseptejä, jotka tuovat arkeen lämpöä ja kurpitsajuhlan värikästä tunnelmaa. Sytytä kynttilät pöytään valaisemaan pimeneviä iltoja - myös arkena!
Viikon ruokalista viikolle 44
Maanantai: Bataatti-kookoskeitto raejuustolla ja kurpitsansiemenillä (5 min)
Maanantai aloitetaan värikkäällä kasvisruoalla, bataatti-kookoskeitolla. Keitto kuumennetaan liedellä ja tarjoillaan raejuustolla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, jotka tuovat ruokaisuutta (ja proteiinia) keittoon.
Vinkki: Kaipaatko mausteisuutta? Lisää pieni lusikallinen thaimaalaista currytahnaa keiton joukkoon!
Tiistai: Nopea broileripasta juureskastikkeella (20 min)
Tiistaina valmistetaan pastaa, jonka kastike taiotaan näppärästi pehmeästä juuressosekeitosta. Kastike valmistuu kasarissa kuumentamalla keitto ja lisäämällä joukkoon purkillinen tuorejuustoa sekä paistettuja kanasuikaleita.
Vinkki: Aateloi annos öljyssä paistetulla rapealla salvialla
Keskiviikko: Rustiikkinen pelti-pyttipannu (30 min)
Oikian Maalaislohkoperunat paistuvat uunissa rapsakoiksi makkarapalojen ja punasipulin kanssa. Herkku kruunataan sinappisella smetanakastikkeella. Lue resepti täältä.
Vinkki: Pyttipannu on yhtä herkullista ilman rosmariinia. Voit myös vaihtaa rosmariinin oksat muihin suosikkiyrtteihisi.
Torstai: Juustomestarin lohi uunijuureksilla (15 min)
Valmista pikainen kala-ateria lämmittämällä Juustomestarin lohi liedellä ja uunikasvikset uunissa tai airfryerissä.
Vinkki: Tarjoile saaristolaisleipäviipaleiden kera - lohi ja makea limppu sopivat täydellisesti yhteen!
Perjantai: Kermainen tomaatti-gnocchi pannulla (15 min)
Valmiit perunagnocchit kaupan hyllyltä valmistuvat nopeasti keittämällä. Veden kuumentumista odotellessa voit valmistaa kastikkeen pannulla. Sekoita purkillinen paseerattua tomaattia, purkillinen tuorejuustoa suosikkimaussasi sekä pussillinen pinaattia. Kun gnocchit ovat kypsiä, sekoita ne kastikkeen joukkoon ja anna porista pari minuuttia, sekoittaen hyvin. Tarjoile raastetun parmesaanin kera.
Vinkki: Saat annoksesta vegaanisen ja maidottoman käyttämällä vegaanista tuorejuustoa!
Lauantai: Porsaanpotka ja sinihomejuusto-punajuurivuoka
Oikian supermurea possu maistuu makeansuolaisen lisäkkeen kanssa. Sinihomejuusto-punajuurivuoka syntyy näppärästi punajuurikuutioista. Sekoita paketillinen punajuurikuutioita valitsemasi sinihomejuuston kanssa, murustellen sinihomejuusto ennen sekoittamista. Paista seosta vuoassa uunissa 15-20 minuutin ajan 220 asteessa.
Vinkki: Löytyykö taloudesta sinihomejuuston vastustajia? Vaihda fetaan!
Sunnuntai: Pihvit valkosipuli-yrttiperunoilla ja kolmen pippurin kastikkeella
Valitse haluamasi pihvit - lehtipihvi, sisäfilee, tai kenties kasvisvaihtoehto? Sunnuntainen ateria kruunataan kermaisilla valkosipuliperunoilla ja maukkaalla pippurikastikkeella.
Vinkki: Tarjoile raikkaan salaatin kera