Ruokalista, viikko 43

Ruokalista, viikko 43

Viimeinen syyslomaviikko on täällä, ja se tarkoittaa usein rennompaa aikataulua ja yhteistä aikaa perheen kanssa. Vaikka arki hidastuu, nälkä ei lomaile. Hyvin suunniteltu ruokalista auttaa vähentämään stressiä, säästämään aikaa ja varmistamaan, että pöydässä on maistuvaa ja terveellistä ruokaa koko viikon ajan.

Tässäpä ehdotus viikon 43 ruokalistaksi, joka on täynnä helppoja ja koko perheelle sopivia aterioita, joissa välillä oikaistaan Oikian aterioilla.

Viikon ruokalista

Maanantai: Nopea linssikeitto (10 min)

Viikko käynnistyy lämmittävällä ja ravitsevalla linssikeitolla. Tämä kasvisruoka on paitsi nopea valmistaa, myös täynnä makua. Oikian linssikeitto on yksi suosituimmista tuotteistamme ja sillä onkin jo yli 200 viiden tähden arvostelua!

Vinkki: Mausta tuoreilla yrteillä ja tarjoile tuoreen leivän kera.

Tiistai: Kalapuikot ja muusi (20 min)

Lasten suosikki, joka maistuu myös aikuisille. Paista kalapuikot rapeiksi uunissa tai pannulla paketin ohjeen mukaan. Valmista lisukkeeksi perinteinen perunamuusi tai valitse nopeampi reitti käyttämällä Oikian perunamuusia. Annoksen kruunaa raikas salaatti tai porkkanaraaste.

Vinkki: Kalapuikot paistuvat erityisen rapsakoiksi airfryerissä!

Keskiviikko: Jauhelihakastike ja spagetti (25 min)

Klassikko, joka ei petä koskaan. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska tai paseerattu tomaatti, hieman vettä ja mausteita, kuten mustapippuria, suolaa ja yrttejä. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa, kun keität spagetin. Tämä on täydellinen ruoka, josta riittää syötävää usein seuraavaksikin päiväksi.

Vinkki: Löydät valikoimastamme myös valmiin bolognesekastikkeen, jolloin sinulle jää enää pastan keittäminen.

Torstai: Kinkkukiusaus (15 min)

Herkullinen kinkkukiusaus vaatii yleensä pitkän kypsennysajan, mutta ei hätää - arki-illan tai syysloman tiimellyksessä Oikian kinkkukiusaus syntyy kädenkäänteessä. Tarjoile salaatin kanssa.

Vinkki: Jos perheestä löytyy ekstra-proteiineja kaipaavia jäseniä, raejuusto sekoittuu kinkkukiusaukseen erinomaisesti ja nostaa proteiinitasoa.

Perjantai: Kanatortillat (20 min)

Perjantai-illan pelastus! Kana-tortillatäyte, salsa, tuoreet kasvikset ja herkulliset kastikkeet tuovat perjantai-illan aterialle texmex-tunnelmaa. Illallinen on täydellinen myös syyslomavieraille, sillä jokainen saa koota juuri sellaisen tortillan kuin itse haluaa eli kaikki saavat itselleen mieluisan annoksen.

Vinkki: Paista tortillaletut kevyesti öljytyllä pannulla, saat pehmeämpiä ja maukkaampia tortillalettuja.

Lauantai: Korealaiset pulled pork-pitaleivät (20 min)

Lauantaina lautaselle taiotaan Korealaisen grillauksen makuja. Valmista pulled pork repimällä Korealaisen BBQ-possupadan lihapalat esimerkiksi haarukalla. Tämä onnistuu erityisen helposti, kun pata on lämmitetty. Pitaleivät täytetään revityllä possulla, kimchillä, pilkotulla kurkulla ja korealaisella gochujang-chilitahnalla maustetulla majoneesilla.

Vinkki: Tarjoile kyljessä raikasta salaattia, jotta mausteisen kimchin ja gochujangin maut tasapainoittuvat.

Sunnuntai: Tomaatti-vuohenjuustopasta (15 min)

Viikko päätetään herkullisella pastalla. Ruokalajin salaisuus on vuohenjuustolla maustettu tomaattikeitto, joka taipuu täydellisesti pastakastikkeeksi! Keitä valitsemasi pasta paketin ohjeilla. Kuumenna keitto kasarissa, lisää hieman pastan keittovettä. Kun pasta on kypsää, lisää se kuumennetun keiton sekaan, sekoita hyvin. Viimeiset kastikkeet sipaistaan lautaselta pehmeällä patongilla.

Vinkki: Koristele annos tuoreella basillikalla.

Ostoslista: