Ruokalista, viikko 42
Syyslomaviikot jatkuvat. Kiirettä on vähemmän, mutta toisaalta nälkäisiä suita saattaa olla enemmän ruokittavana, joten helppous on tervetullutta. Tällä viikolla herkutellaan koko perheen lempiruoilla, joissa valttina on nopeus ja helppous, ja jokaisesta ideasta valmistuu näppärästi isompikin satsi.
Maanantaina: Kirkas lohisoppa 10 minuutissa
Valitse teidän talouden kokoon sopiva pakettikoko kolmesta vaihtoehdosta. Tämä on asiakkaidemme suosikkituote!
Vinkki: Kirkas soppa syntyy käyttämällä nesteenä vain vettä. Lisää joukkoon kuivattua tai tuoretta tilliä ja keitto on valmis!
Tiistaina: Tortillapannari (25 min, uuni)
Valmista suolainen pannukakkutaikina ja kaada se pellille. Ripottele päälle broileri-tortillatäytettä (tai kasvisversiota), pilkottua sipulia ja paprikaa sekä vähän juustoraastetta ja paista kypsäksi.
Vinkki: Kruunaa uunista tullut pannari tuoreella korianterilla ja salsalla.
Keskiviikkona: Tomaattinen tonnikalapasta (15 min)
Ekstraproteiinia pastaan kuin pastaan saat käyttämällä esim. kikherneistä tai linsseista valmistettua pastaa. Laita pasta keittymään paketin ohjeiden mukaan ja yhdistä toisella liedellä paseerattua tomaattia, tonnikalaa sekä hieman ruokakermaa. Mausta valkosipulijauheella ja italialaisilla yrteillä. Sekoita pasta ja kastike yhteen, ja valmista tuli!
Torstaina: Bataatti-kookoscurry kauralisäkkeellä (10 min)
Kuumenna kasarissa hieman öljyä ja lisää valmista punaista currytahnaa n. ruokalusikallinen. Paista tahnaa hetki. Lisää paketti broilerin suikaleita (tai kikherneitä) ja paista ne kypsäksi. Lisää joukkoon pakastettua tai tuoretta kukkakaalia suupalan kokoisina paloina ja anna niiden kypsyä muutama minuutti. Lisää kasariin yksi pussi Oikian Bataatti-kookoskeittoa ja sekoita hyvin. Anna curryn kypsyä loppuun n. 10 min ajan ja mausta tarvittaessa vielä suolalla.
Vinkki: Tarjoile curry kauranjyvien kanssa. Ne ovat riisiä ympäristöystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto.
Perjantai: Kanankoivet juureslohkoilla (45 min)
Kanankoivet kypsyvät uunissa rauhakseltaan n. 30 minuutissa, löydät ohjeet paketista. Lisäkkeenä tarjoillaan herkullisia uunijuureksia. Yhdistä Oikian Uunikasvikset ja Maalaislohkoperunat pellillä sekoittaen. Kypsennä uunissa 220 asteessa n. 15 minuutin ajan. Käyttämällä kiertoilmauunia saat rapsakamman lopputuloksen.
Vinkki: Kylkeen sopii erinomaisesti dippijauheesta ja kermaviilistä sekoitettu kastike!
Lauantai: Halloumi–granaattiomena–bulgursalaatti (15 min)
Salaatti syntyy näppärästi Oikian kasvibulgurista. Paista bulguria n. 15 minuuttia uunissa, jotta se saa hieman väriä pintaan. Sillä välin tyhjennä granaattiomenan siemenet hedelmästä, pilko hieman tuoretta minttua ja paista halloumisiivut pannulla. Kun bulgur tulee uunista, sekoita granaattiomenan siemenet ja minttu joukkoon ja tarjoile halloumisiivujen kera.
Vinkki: Granaattiomenansiemeniä saa nykyään myös pakastealtaasta.
Sunnuntai: Uunilohi kermaisilla tilliperunoilla (60 min)
Valmista perinteinen uunilohi suosikkireseptilläsi. Tarjoile kyljessä kermaiset tilliperunat - ne syntyvät helposti ja nopeasti ilman pilkkomista sekoittamalla Oikian kermaperunoihin puntillinen tuoretta tilliä ennen kypsennystä.
Vinkki: Jos tilli ei kuulu suosikkimakuihin, kermaperunat maistuvat erinomaisesti myös muita yrttejä hyödyntämällä.