Ruokalista, viikko 41
Ruska on kauneimmillaan ja arki rullaa. Aamut alkavat olla jo pimeämpiä, mutta vielä ehtii ulkoilemaan työpäivänkin jälkeen valoisalla. Lämmitä uuni, sillä nyt hyödynnetään sesongin juureksia - ja Oikian avulla aikaa jää iltakävelyllekin.
Maanantaina: Nakkikeitto 20 minuutissa
Vinkki: Taio Tex Mex-henkinen nakkikeitto lisäämällä nakkikeiton sekaan paketti Chili Con Verdura-papupataa. Tomaattinen, mausteinen papupata tekee nakkisopasta lämmittävän ja lisää kasvisten määrää annoksessa!
Tiistaina: Uunifetapasta + pinaatti (25 min, uuni)
Uunissa paahdettu feta, kirsikkatomaatit ja valkosipuli sekoittuvat ihanaksi pastakastikkeeksi. Kasvislisää saadaan, kun sekoitat joukkoon pinaattia.
Keskiviikkona: Sitruunainen lohikuskus (15 min)
Valmista kuskus paketin ohjeen mukaan. Lisää joukkoon hieman raastettua sitruunankuorta, persiljaa, oliiviöljyä ja suolaa. Tarjoile paistetun lohen kanssa. Myös uunilohi sopii tähän!
Torstaina: Tofu Nuudeli - kasviswokki (10 min)
Vinkki: Maittavaan kasvisruokaan voi lisätä myös hieman kookosmaitoa, jolloin wokista syntyy patamainen, lämmittävä ruoka.
Perjantai: Texmex-pelti (25 min, uuni)
Texmex-pelti syntyy helposti. Levitä pitaleivän paloja kuumalle pellille. Levitä päälle kana-tortillatäytettä ja juustoa ja laita pelti uuniin (220 celcius), kunnes juusto sulaa. Ennen tarjoilua voit laittaa pellin päälle vielä tuoretta korianteria ja salsaa.
Vinkki: Voit tehdä pellistä helposti kasvisversion vaihtamalla kana-tortillatäytteen kasvistäytteeseen.
Lauantai: Sienipannupihvit & perunamuusi (30 min)
Jauhelihapihvit paistetuilla sienillä ja perunamuusilla maistuu lauantain herkkuannoksena.
Sunnuntai: Lasagne (60-90 min, uuni)
Klassinen lasagne syntyy tomaattisesta jauhelihakastikkeesta, bechamel-kastikkeesta ja lasagnelevyistä.
Vinkki: Paistamalla ison vuoallisen, varmistat herkulliset lounaat alkuviikolle.