Tuunaa parhain lanttu- ja porkkanalaatikko
Mitä olisikaan perinteinen joulupöytä ilman lanttu- ja porkkanalaatikkoa? Tämän helpon ohjeen mukaan tuunaat kummennusta vaille valmiit laatikkomme herkullistakin herkullisemmiksi.
Valmistusohje 2–6 hengelle
600 g porkkanalaatikkoa tai lanttulaatikkoa1/2 prk (à 3,3 dl) kuohukermaa
1/2 tl kanelia tai muskottipähkinää
1 rkl siirappia
Pinnalle:
Korppujauhoja tai mantelirouhetta tai -lastuja
Voinokareita
Sekoita kerma, siirappi ja mausteet laatikon joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja, mantelirouhetta tai -lastuja ja painele pintaan kuvioita esim. lusikalla. Lisää pinnalle myös voinokareita. Paista 200 asteessa noin 40 min.
VINKKI
Mantelirouhe tai -jauhe laatikon pinnalla sopii myös keliaakikoille!