Saaristolaisleipä lohimoussella
Lohileipä on klassikkoherkku, ja ihan syystä. Jouluna lohileipä on ehdottomasti tehtävä saaristolaisleipään. Valmiilla Kylmäsavulohimoussella ja valmiilla saaristolaisleivällä nämä herkkupalat ovat pöydässä alle kymmenessä minuutissa!
Valmistusohje 5–10 hengelle
1 iso saaristolaisleipä
2 prk Kylmäsavulohimoussea
1 ruukku tilliä
Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi siivuiksi. Puolita siivut, jos haluat tehdä pieniä leipäsiä. Nosta leivät tarjoiluastialle, lusikoi päälle valmista lohimoussea ja koristele tuoreella tillillä.
Jos moussea ei ole valmiina, voit tehdä sen helposti itse:
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
250 g kylmäsavulohta
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 ruukku tilliä
Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Vispaa sähkövatkaimella pari minuuttia, kunnes kerma on vatkautunut ja mousse on sileää. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää mousseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tai pursota mousse leipien päälle. Koristele tillillä.