Rennommat lammashampparit

Rennommat lammashampparit

Rennon herkulliset lammashampparit valmistuvat nopeasti ja ovat pienen vaivan arvoisia. Rennompi ateria vaikkapa pääsiäispöytään on tässä.

Valmistusohje 6–8 hengelle

600 g Lammaspataa (sesonkituote)
3-4 tomaattia
2 (puna)sipulia
6-8 sämpylää
6-8 viipaletta viipalejuustoa (esim. Emmental, Gouda, Gruyère tai Polar)
Salaatin tai lehtikaalin lehtiä

Kastike:
4 dl kreikkalaista jogurttia
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 tl hunajaa
1 dl hienonnettua tai 2 tl kuivattua minttua
suolaa

Valmista ensin kastike sekoittamalla aineet keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Huuhdo salaatin tai lehtikaalin lehdet. Viipaloi tomaatti ja sipuli. Kuumenna lammaspata kattilassa kiehauttaen ja lämmitä sämpylät mikrossa, paistinpannulla tai uunissa. Avaa sämpylä ja laita yläpuolikkaalle myös juusto lämpiämään.

Kokoa hampurilaiset heti. Aseta salaatin tai lehtikaalin lehtiä sämpylän alapuolikkaalle, lado päälle tomaattia ja sipulia sekä lammaspataa ja päälle jugurttikastiketta sekä juustoinen sämpylän päälipala.

Tarjoa sellaisenaan tai aloita aterian valmistaminen kuumentamalla Maalaislohkoperunoita uunissa hampurilaisen lisukkeeksi. Voit maustaa ne halutessasi vaikkapa rakuunalla tai timjamilla.