Omena–luumu-hilloke (riisipuuron kanssa)

Omena–luumu-hilloke (riisipuuron kanssa)

Joulun aikaan pienetkin asiat tekevät arjesta juhlaa. Tämä omena–luumu-hilloke riisipuuron kanssa on juuri sellainen – helppo valmistaa, täynnä aitoja makuja ja täydellinen pari lämpimälle riisipuurolle.

Ainekset:


3 isoa omenaa (esim. kotimaisia, kuorittuna ja kuutioituna)
200 g kuivattuja luumuja
3 dl vettä
1 dl omenamehua tai lisää vettä
1–2 rkl sokeria, hunajaa tai muuta makeutusta (maun mukaan)
1 tl kanelia
½ tl vaniljasokeria (valinnainen)
Ripaus suolaa

Valmistus:


Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kuivatut luumut puoliksi, jos ne ovat isoja.
Laita kattilaan vesi, omenamehu, omenakuutiot ja luumut.
Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sitten lämpöä.
Lisää sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja ripaus suolaa.
Keitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät ja luumut turpoavat.
Soseuta kevyesti esimerkiksi haarukalla, jos haluat tasaisemman koostumuksen – tai jätä paloiksi.
Anna jäähtyä hetki. Hilloke sakeutuu jäähtyessään.

Tarjoile:

Lusikoi lämpimän riisipuuron päälle