Nyhtöpossua Oikia ylikypsästä porsaanpotkasta

Nyhtöpossua kolmella dipillä

Kesällä on ihana järjestää rennot illanistujaiset kotona, mökillä tai vaikkapa puutarhassa! Oikia Ylikypsästä porsaanpotkasta saat nopeasti mureaa nyhtöpossua ilman tuntikausien hauduttelua uunissa. Lisukkeiksi käy mieleiset kasvikset, pitaleivät ja säväyttävät dipit. Yrttinen chimichurri, pehmeä vaahdotettu fetadippi sekä pikantti paahdettu paprika-chilidippi vievät kielen mennessään ja sopivat aterialle niin yhdessä kuin erikseenkin.

Chimichurri-kastike

1 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
1 kynsi valkosipulia hienonnettuna
½ kpl tuoretta chiliä hienonnettuna
noin 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
noin 1 dl tuoretta korianteria
ripaus suolaa, sokeria, mustapippuria ja savustettua paprikamaustetta

Vaahdotettu fetadippi

1 pkt fetajuustoa
1 rasia tuorejuustoa
oreganoa
sitruunamehua


Vaahdota tuorejuusto vatkaimella, lisää haarukalla hienonnettu fetamuru ja mausteet joukkoon ja sekoita.

Paahdettu paprika-chilidippi

2 paprikaa
2 punaista chiliä
noin 2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
sitruunanmehua


Leikkaa paprikat ja chilit kahtia, poista siemenet. Laita puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Paahda grillivastuksen alla noin 10 minuuttia tai kunnes paprikoiden ja chilien kuoret alkavat tummua. Anna jäähtyä, irrota kuoret. Soseuta paprikat ja chilit. Lisää turkkilainen jogurtti ja mausteet.

Kuumenna Oikia Ylikypsä porsaanpotka uunissa tai grillissä ja revi nyhtöpossuksi. Tarjoile dippien, kasvisten ja pitaleipien kera.

 

 

 

Vinkki! Pitaleivän tilalla voi käyttää kevyempänä vaihtoehtona Cosmopolitan salaatinlehteä.