Maistuvat lammaspitat
Valmistusohje 8 hengelle
600 g Lammaspataa (huom! sesonkituote)
2 pkt Pitaleipää
5 tomaattia
2 pss vihreää salaattia
2 punasipulia
Tzatziki:
1 kurkku
3 valkosipulin kynttä
4 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
pippuria
tuoretta minttua
Valmista tzatziki raastamalla kurkusta pitkiä suikaleita. Murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset turkkilaisen jogurtin sekaan. Lisää suolaa ja mustapippuria. Koristele tuoreella mintulla.
Pilko tomaatit ja punasipulit viipaleiksi. Revi salaatista sopivan kokoisia suikaleita. Levitä Pitaleivät pellille ja lämmitä 5 minuuttia 200 asteessa. Kuumenna Lammaspata kattilassa. Käytä öljyä tai voita kuumentamiseen.
Täytä pitaleivät valmistamillasi täytteillä sekä Lammaspadalla. Istu alas kiireemmäksi aikaa, upota hampaasi herkulliseen lammaspitaan ja nauti!