Lämmin juuressalaatti sesongin kasviksista

Lämmin juuressalaatti sesongin kasviksista

Tämä juuressalaatti on yhdistelmä makeaksi paahdettuja juureksia, raikasta lehtikaalia ja lempeää uunissa paistettua fetajuustoa. Gluteeniton kauranjyvä tekee salaatista täyttävän, joten salaatti sopii erinomaisesti vaikkapa lounaaksi.

Valmistusohje 4 hengelle pääruoaksi

100 g lehtikaalia
1 iso bataatti
4 isoa porkkanaa
200 g fetajuustoa
300 g Gluteenitonta kauranjyvää
2 tl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa 
1/4 tl mustapippuria myllystä
suolaa
rypsi- tai oliiviöljyä

    Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti ja porkkanat  sopiviksi palasiksi pellille. Lorauta päälle öljy, ripaus suolaa sekä mausteet ja sekoita. Lisää pellille kokonainen fetajuustopala. Paista n. 20-25 minuuttia, kunnes feta on ruskistunut reunoilta ja juurekset ovat pehmeitä. 

    Huuhtele lehtikaali, poista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi. Siirrä lehtikaalit kulhoon, purista päälle sitruunamehua, lisää pieni tilkka öljyä ja ripaus suolaa. Puristele lehtikaalia käsin, jolloin kaali pehmenee. Paista puoli pakettia kauranjyvää pannulla tilkassa öljyä.

    Kokoa salaatti lautasille tai tarjoiluvadille: levitä pohjalle lehtikaali, lisää päälle kauranjyvä ja lämpimät juurekset. Murustele lopuksi pinnalle hieman jäähtynyt fetajuusto. 

    Lämmin juuressalaatti gluteenittomasta kauranjyvästä