Kuohkeat bataattiletut ja marinoitu tomaatti-fetasalaatti

Kuohkeat bataattiletut ja marinoitu tomaatti-fetasalaatti

Bataattikeittomme taipuu myös ihaniksi, kuohkeiksi bataattiletuiksi, jotka maistuvat sekä isoille että pienille ruokailijoille. Letut valmistuvat helposti ja nopeasti. Ohjeesta valmistuu tarpeeksi lettuja noin neljälle nälkäiselle.

Bataattiletut

Valmistusaika n. 30 minuuttia.

600 g Oikia Bataatti-kookoskeittoa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
    Sekoita ainekset huolellisesti yhteen. Anna taikinan levätä 5–10 minuuttia. Paista lettupannulla keskilämmöllä tai vähän kuumemmalla. Käännä, kun lettujen yläpinta on hyytynyt reunoilta ja pinnalle alkaa muodostua ilmakuplia. Suosittelemme käyttämään paistamiseen voita.

      Tarjoile esimerkiksi marinoidun tomaatti-fetasalaatin kanssa. Tee salaatti valmiiksi maustumaan sillä välin, kun taikina lepää hetken ennen lettujen paistamista.

      Variaatiot

      Jätä leivinjauhe pois, jos haluat tavallisia litteitä lettuja.

      Korvaa puolet jauhoista kaurahiutaleilla, jolloin letuista tulee terveellisempiä ja vieläkin ruokaisampia. Tällöin taikinan kannattaa antaa levätä vähän pidempään, esim. puoli tuntia, ennen paistamista.

        Marinoitu tomaatti-fetasalaatti

        200 g fetajuustoa
        250 g pikkutomaatteja
        1 punasipuli

          Marinadi

          0,5 dl öljyä
          2 limen mehu
          Pari valkosipulinkynttä
          1-2 tl Sriracha-kastiketta
          1-2 tl sokeria
          1 tl suolaa
          Tuoretta korianteria
          Rouhittua mustapippuria

            Valmista ensin marinadi. Hienonna valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

            Pese ja puolita tomaatit. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Hienonna punasipuli.

            Sekoita tomaatit, feta ja sipuli marinadin joukkoon ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.