Jouluinen viikuna-parmesansalaatti
Jouluinen, mehevä salaatti on yksinkertainen valmistaa, mutta näyttävä ja täynnä makua. Hedelmäinen joulusalaatti sitoo hienosti yhteen joulupöydän maut! Tarjoile pikkujouluissa, joulun illanistujaisissa tai tee salaatti joulupöydän kruunuksi.
Valmistusohje
Valmistusaika 15 min, riittää lisukkeena 6-8 henkilölle.
1 pss salaattisekoitusta1 pkt versosekoitusta
6 kypsää viikunaa (jätä kaksi koristeeksi)
50 g saksanpähkinöitä
50 g parmesaania
voita ja hunajaa
Huuhtele salaatit ja versot, linkoa salaattilingossa tai anna valua siivilässä kuivaksi. Huuhtele viikunat ja leikkaa sopiviksi lohkoiksi. Paista viikunoita voi-hunajaseoksessa pannulla, kunnes pinta on kauniin ruskea.
(Viikunoiden tilalta salaatissa voi hyvin käyttää muita hedelmiä, kuten persimonia tai tummia viinirypäleitä, mutta silloin hedelmät jätetään paistamatta.)
Pilko saksanpähkinät rouheeksi. Veistä kuorimaveitsellä parmesanpalasta lastuja.
Kokoa salaatti laakealle astialle tai vadille, niin se on esillä kauniisti. Asettele pohjalle salaatit ja versot, ripottele päälle paistetut viikunat ja pähkinämuru. Viimeistele parmesanlastuilla ja tuoreilla viikunoilla. Tarjoa heti!