Ihana pastavuoka Bolognesekastikkeesta
Bolognesekastikkeesta syntyy nopeasti pastavuoka, joka vie kielen mennessään.
Meidän koekeittiössä rakastetaan vahvoja makuja, joten pastavuokaan laitetaan reippaasti sipulia ja valkosipulia, sekä kirsikkatomaatteja. Voit myös oikaista ja kaataa valmiin bolognesekastikkeen ja ruokakerman suoraan uunivuokaan keitetyn ja valutetun pastan päälle, ja lisätä mausteet sekä juuston.
- 1 pakkaus (600 g) Bolognesekastiketta
- n. 300 – 400 g pastaa (kuivapaino)
- 2 dl ruokakermaa
- Juustoraastetta
- Suolaa
- Pippuria
- (Öljyä)
- (Sipulia)
- (Valkosipulia oman maun mukaan)
- (Kirsikkatomaatteja)
Keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaisesti. Pastaa ei tarvitse keittää ihan pehmeäksi – sehän jatkaa kypsymistään uunissa.
Kuullota pilkottu sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää huuhdellut puolitetut kirsikkatomaatit ja kuullota vielä hetki. Valkosipuli palaa herkästi, jolloin siihen tulee kitkerä maku, joten lisää se vain hetki ennen ruokakermaa. Kippaa joukkoon ruokakerma ja bolognesekastike. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada valutettu pasta uunivuokaan ja kastike päälle. Sekoita kunnolla ja lisää päälle reippaasti lempparijuustoasi raasteena.
Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Älä anna juuston kärähtää.