Appelsiiniriisi valmiista riisipuurosta
Appelsiiniriisi on nostalginen herkku, jossa kermainen ja pehmeä riisipuuro yhdistyy raikkaaseen appelsiiniin. Valmiin riisipuuron avulla jälkiruoka onnistuu helposti ja vaivattomasti, kun riisipuuron keittämiseen ei tarvitse varata aikaa. Tämän jälkiruoan voi tehdä hyvin jääkaappiin odottamaan, kunhan koristelun hoitaa vasta juuri ennen tarjoilua.
Appelsiiniriisi sopii hyvin esimerkiksi joulun välipäiville, kun siihen voi käyttää joulusta jääneet riisipuurot, tai pääsiäiseen, kun sitrushedelmien sesonki jatkuu vielä.
Valmistusohje 4–6 hengelle
600 g Oikia Riisipuuroa3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2-4 rkl sokeria
4 appelsiinia tai veriappelsiinia
Kiehauta riisipuuro ja jäähdytä se, jotta puuro jämäköityy. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Leikkaa appelsiini pieniksi paloiksi ja yhdistä kaikki ainekset. Koristele annokset juuri ennen tarjoilua fileoidulla appelsiinilla sekä syötävillä kukilla, esimerkiksi orvokeilla.