Helppo pikkujoulumenu: lohileivät, juustoherkut ja glögimocktail
Herkulliset ja näyttävät herkut pikkujouluihin voi saada aikaan myös pienellä vaivalla. Kun aikaa on vähän, panosta suolaisiin herkkuihin, varmista hyvät juomat ja hoida makeat tarjoilut vierailemalla kaupan konvehtiosastolla. Pikkujouluissa tarjolla on saaristolaisleipiä lohimoussella, suolakeksejä brie-juustolla, Tertin Kartanon fudgea, konvehteja, kuumaa glögiä ja kylmiä juomia.
Näillä resepteillä valmistuu jouluisia herkkuja 5–10 hengelle.
Saaristolaisleipä lohitartarilla
Lohileipä on klassikkoherkku, ja ihan syystä. Jouluna lohileipä on ehdottomasti tehtävä saaristolaisleipään. Valmiilla kylmäsavulohitartarilla ja saaristolaisleivällä nämä herkkupalat ovat pöydässä alle kymmenessä minuutissa!
1 saaristolaisleipä (iso)
2 pkt kylmäsavulohitartaria
Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi siivuiksi. Puolita siivut, jos haluat tehdä pieniä leipäsiä. Nosta leivät tarjoiluastialle, lusikoi päälle valmista lohimoussea ja koristele tuoreella tillillä.
Voit tehdä lohimoussen helposti myös itse:
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
250 g kylmäsavulohta
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 ruukku tilliä
Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Vispaa sähkövatkaimella pari minuuttia, kunnes kerma on vatkautunut ja mousse on sileää. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää mousseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tai pursota mousse leipien päälle. Koristele tillillä.
Juustoa, keksiä ja omena-calvadoshyytelöä
1 pkt Kantolan suolakeksejä
200 g brie-juustoa
2 persimonia
3 tuoretta viikunaa
1 prk omena-calvadoshyytelöä tai viikunahilloa
Leikkaa brie-juusto paloiksi, pese ja pilko hedelmät. Kokoa keksit lusikoimalla pohjalle omena-calvadoshyytelöä tai viikunahilloa. Lisää viipale brie-juustoa ja koristele viikuna- ja persimonviipaleilla.
Alkoholiton glögi-mocktail
Hyvä emäntä tai isäntä huolehtii, että kaikille juhlijoille on juotavaa. Alkoholiton glögimocktail on hauska jouluinen juoma, joka sopii kaikille. Sokerihuurretut lasinreunukset sopivat ihanasti talvisiin juhlahetkiin.
1 pullo glögitiivistettä
1 litra inkiväärilimonadia
jäitä
puolukoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
Erottele munanvalkuainen lasiin. Voitele pullasudilla lasien reunat valkuaisella. Kaada sokeri laakealle lautaselle ja kasta lasien reunat sokerissa.
Kaada lasien pohjalle jäitä ja puolukoita, lisää päälle 1/3 glögitiivistettä ja 2/3 inkiväärilimonadia. Tarjoa heti!
Vinkki! Lue myös ohjeet vaniljaiseen riisivanukkaaseen ja mehevään viikuna-parmesaanisalaattiin!