5 + 2 valmiin ruoan hyötyä

5 + 2 valmiin ruoan hyötyä

Rennompaa arkea valmiilla ruoalla

Ota vapaata kokkailusta ja nauti elämästä! Oli loma tai arki, oikian ruoan avulla säästät aikaa, vaivaa ja rahaa – ja voit silti herkutella monipuolisesti. Lue, miten Oikia ruoat tekevät arjestasi kepeämpää ja sujuvampaa.

1. Ruoanlaitolta vapautuu aikaa jopa tunteja viikossa

Säästät aterioiden suunnitteluun ja kokkaamiseen aiemmin kulunutta aikaa joka viikko – aikaa, jonka voit käyttää johonkin mukavaan tekemiseen perheen kesken tai itseksesi.

2. Jääkaapissa on aina valmista ruokaa

Oikiaruoka.fi ansiosta vältyt miettimästä ikuisuuskysymystä "Mitä tänään syötäisiin". Kun tilaat kerralla ruoat vaikkapa kahdeksi viikoksi, on jääkaapissa aina valikoima lempiruokiasi. Vielä vähemmällä pääset Oikia ruoan valmiilla kotiruokabokseilla, joissa menu on mietitty valmiiksi puolestasi.

3. Säästät rahaa ruokaostoksilla

Tuttu pulma: kun kauppaan menee ilman ostoslistaa tai valmista ideaa lähipäivien ruoista, tulee sorruttua turhiin heräteostoksiin. Kun viikon ruokalista on valmiina ja pääruoat odottamassa jääkaapissa, on helpompi ostaa kaupasta täydennystä vain tarpeeseen. Oikiaruoka.fi avulla tulee myös ehkä tilattua noutoruokaa vähemmän tai vaihdettua kalliit lounaat halvempiin kotilounaisiin.

4. Syöt huomaamattasi järkevämmin 

Oikia ruoat pelastavat pitkäksi venyneet päivät, jolloin kotiin tullessa väsyttää ja nälkä on jo hirmuinen. Kun kaapissa on valmiina Oikia ruokaa, on helpompi vastustaa herkkujen houkutusta. Myös ruokavalion monipuolistaminen on helppoa ja ruoanlaitolta jää aikaa ja energiaa esimerkiksi salaatin tekemiselle.

5. Ruoka ei vanhene kaappeihin

Oikiaruoka.fi voit tilata kerralla enemmänkin kiirepäivien kotivaraksi: ruokamme säilyvät jopa kuukausia valmistuksessa käyttämämme autoklaavitekniikan ansiosta, ilman valmistusvaiheessa lisättyjä säilöntäaineita. Ruokahävikki vähenee, ja kaapissa on silti aina valmiina kunnon kotiruokaa.

+ 1 Ruoista saa tuunaamalla juuri omaan makuun sopivia

Voit myös tuunata ruokia makusi mukaan. Lisukkeilla saat täyttävyyttä ja kermalla täyteläistä makua keittoihin. Kastikkeiden kaveriksi voi keittää oman maun mukaan riisiä, pastaa tai perunaa ja ylijääneen perunamuusin voi hyödyntää perunarieskojen taikinassa. Katso tuunausvinkkimme!

+2 Lomalla valmis ruoka auttaa ottamaan rennommin

Valmis ruoka tekee rennompaa paitsi arjesta, myös lomasta. Pitempienkin vapaiden ruokahuoltoa helpottaa suuresti, kun voit loihtia maittavan lounaan tai päivällisen koko porukalle – vain vartissa. Oikia ruokaa kannattaa pakata mukaan myös mökki- tai vaunulomalle. Vinkki: tiivistetyt keittoaineksemme eivät vie paljoa tilaa, mutta kun niihin lisätään vettä valmistusvaiheessa, riittää keitosta myös ruokavieraille!

Lue myös artikkeli: Näin valmistaudut juhliin Oikiaruoka.fi avulla